Sita Yoga Sutra is compleetheid

Ik ben Sita Brispat, moeder van 3 kinderen, opgevoed in de hindoestaanse cultuur en traditie, met yoga, muziek en gezonde voeding volgens de Ayurvedische leer. Ik heb dit als een bijzondere levensweg ervaren.

Er brandde altijd al een lichtje in mij om de Sutra, de Indiase filosofie, naar buiten te brengen en mijn ervaringen te delen met anderen. Mijn dienstbaarheid gaat ook uit naar landen waar men te kort heeft aan voedsel en liefde. Dus besloot ik een paar jaar geleden om me volledig bezig te gaan houden met yoga, gezonde voeding en klankschaal massage. Dat maakt het voor mij compleet.

Lees meer over mijn liefde over India

Yoga en muziek

Yoga is voor mij het terugkeren naar het innerlijke van mij zelf. Om de filosofie te doorgronden ben ik allereerst een opleiding Yoga Docente gaan volgen bij Saswitha opleidingen in Bilthoven. Tijdens deze opleiding leerde ik niet alleen over de filosofie, de achtergronden en de lichaamshoudingen (asana’s), maar ook alles over adem, beheersing van ademhaling (pranayama), ontspanning, meditatie, ayurveda, anatomie, mantra’s, yantra’s en chakra’s.

Daarnaast heb ik een opleiding tot Kinder Yoga docente gevolgd bij Dolfijn Wellness. Ik vind het zo fijn om kinderen op een speelse manier bewust te laten worden van lichaam en geest, zodat ze vrijer kunnen bewegen en dus vrijer in de wereld staan.

Muziek brengt mij altijd terug naar het innerlijke in mij. Daarom heb ik toen ook een cursus klankschaal massage gaan volgen bij het Klankschaal Expertise Centrum in Vught. Het geluid van een ruisende zee en de klanken van klankschalen brengen mij veel rust en ontspanning.

Vijzel en Ayurvedisch koken

Ik ben opgegroeid met de vijzel in de hand en daardoor maakte ik van kinds af aan al contact met al mijn zintuigen. De vijzel is voor mij belangrijk, omdat het een gevoel van liefde is die in de gerechten worden verwerkt. Ik heb, samen met mijn moeder, veel inspiratie opgedaan uit de Indiase en Ayurvedische keuken.

Om me nog meer te verdiepen heb ik bij Rada Kookstudio in Amsterdam een opleiding praktijk en theorie gevolgd bij een chef-kok in Ayurvedisch koken. Ik heb er nog meer geleerd over de Ayurvedische keuken die van nature volkomen vegetarisch is. Met het juiste gebruik van verse kruiden en specerijen heb ik geleerd met hele eenvoudige en pure (biologische) ingrediënten de meest verrukkelijke gerechten te maken.

Om je gelukzalig te voelen, heb je pure en gezonde voeding nodig. Daarom deel ik graag mijn kennis en creativiteit en leer ik je alles over deze manier van koken, zodat je zelf gebalanceerde, kleurrijke en voedzame gerechten kunt maken.

Dit alles tesamen is voor mij Sutra; compleetheid van lichaam (yoga), adem (voeding) en geest (klankschaal).

Ben je geïnteresseerd? Wil je een proefles volgen?