Kinder Yoga

Kinder Yoga is vooral een combinatie van yoga, spel en plezier maken.

Kinderen hebben het van jongs af aan al druk. Zowel op school als in hun vrije tijd wordt er veel van ze verwacht. Kinder yoga verandert ‘moeten’ in ‘mogen’ en het plezier hebben in presteren.

Wat is kinder yoga precies?
Bij kinder yoga staat plezier maken voorop. Kinder yoga is in de basis hetzelfde als yoga voor volwassenen en richt zich vooral op ademhaling en lichaamshouding. Het bestaat uit fysieke yoga oefeningen om het lichaam soepel en sterk te houden. En ademhalingsoefeningen om rustiger te worden.
Het verschil zit in de aanpak en de toevoeging van spelletjes en creatieve activiteiten. We werken met de houdingen, dansen of met klankschalen.

Effecten van kinder yoga

Uit onderzoek naar effecten van kinder yoga op scholen kwam naar voren dat yoga een positieve invloed heeft op omgaan met spanning, bewegen, houding en concentratie.

Wat ervaren kinderen met yoga:
• Respectvol met elkaar omgaan
• Herkennen van hun emoties
• Het is goed voor evenwicht en stabiliteit
• Beter slapen
• Vergroten van hun zelfvertrouwen en concentratie.
• Natuurlijke ademhaling

Hoe ziet een les eruit?
Tijdens de les besteden we veel aandacht aan verschillende yogahoudingen. Deze zijn afgestemd op een thema die per les verschilt. De kinderen voeren de oefeningen naar eigen kunnen uit.
De les wordt afgebouwd door een ontspannende oefening en we sluiten de les af met een creatieve opdracht. Op deze manier werken de kinderen spelenderwijs aan zelfvertrouwen en (lichaams-)bewustzijn.

Kinderyoga als verjaardagsfeest

Heb je een jarig kind? De jarige job mag zelf een thema uitkiezen. Daarbij kun je uit oneindig veel thema’s kiezen, zoals bijvoorbeeld: indianenfeest, zeemeerminnen, honden, kabouters, klankschaal of een zelfgekozen thema.

We maken gebruik van bijpassende yoga houdingen, ademhalingsoefeningen, meditatie en yoga spelletjes. En we sluiten af met een creatieve oefening die ze mee naar huis mogen meenemen.

Iedereen is uniek en dat mag!

Ook voor groepslessen op school kunt u contact opnemen met 06-20969516 of stuur een bericht.

Ben je geïnteresseerd?