Massage met klankschalen

Sita brengt het geluid van Azië naar je toe. Laat de prachtige trillingen en helende klanken door je heen stromen en je ervaart diepe ontspanning aan lichaam en geest.

 

Klankschalen geven klanken en trillingen door die tot diep in je lichaam voelbaar zijn. Hierdoor ervaar je een diepe ontspanning van het lichaam.

Klankschalen geven fysieke ontspanning maar het heeft ook een kalmerende werking op het zenuwstelsel. Tijdens een klankschaal massage maak ik gebruik van een klankschaal of gong.
Ik heb geleerd klanken zo op elkaar af te stemmen dat ze het lichaam harmoniseren en ordenen. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd en geactiveerd. Door de juiste trillingen en klanken kunnen blokkades worden opgeheven, kan het lichaam zich herstellen en kunnen klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Zo ontstaat er meer balans in je gezondheid.

Een klankschaal massage is dus meer dan een ontspannen moment voor jezelf.

Klankschaaltherapie kan goede resultaten geven bij o.a. :
• burn-out / depressie
• slechte stoelgang
• chronische vermoeidheid
• rugklachten
• hoofdpijn
• pijnlijke spieren en gewrichten

Deze behandeling is zelfs ook geschikt voor doven en slechthorenden. De krachtige trillingen dringen diep door in het lichaam en zijn hierdoor heel goed voelbaar.

Wat is een klankschaal precies?

Klankschalen zijn oorspronkelijk afkomstig uit Tibetaanse boeddhistische gebieden rond de Himalaya. Een klankschaal is in basis een muziekinstrument. Het heeft de vorm van een schaal en de meeste klankschalen zijn vervaardigd uit een legering van 7 soorten metaal waaronder goud, zilver en koper.

De schalen verschillen van elkaar qua afmeting, kleur, wanddikte en samenstelling. Hierdoor heeft elke schaal zijn eigen trillingsfrequentie die door het muziekinstrument wordt afgegeven. Het kan de mens op verschillende manieren helpen, aldus natuurgenezers. Dat maakt een klankschaal meer dan een muziekinstrument.

Ik werk met therapie klankschalen van Peter Hess, die bestaan uit maar liefst 12 soorten metaal. Door de juiste verhouding van deze 12 metaalsoorten is er een nog diepere trilling meetbaar en voelbaar.

Klankschaal Massage

Een klankschaalmassage wordt individueel gegeven en is volledig op jou afgestemd. De klankschalen worden op of naast je lichaam gezet en rustig aangeslagen. Je ligt ontspannen, met je ogen dicht, en voelt de trillingen van de klankschaal door je hele lichaam gaan.

Kleding: Je hoeft voor een klankschaal massage alleen je schoenen uit te doen en eventueel een riem of sieraden af te doen, die te veel met de klankschalen kunnen resoneren. Gemakkelijk zittende kleding is ook prettig. Na een korte intake neem je plaats in de desbetreffende ruimte, waar je niets anders hoeft te doen dan de heerlijke klanken en trillingen te ondergaan.

Therapieschalen: Bij eventuele pijnklachten als gevolg van spanning of overbelasting van spieren kan tevens bekeken worden hoe de klankschalen ingezet kunnen worden. Heb je last van stress of klachten die daarmee samenhangen en wil je daar iets aan doen, dan help ik je graag jouw balans en energie weer terug te vinden, in individuele behandelingen aan huis of bij bedrijven met therapieschalen, die een weldadig effect hebben.

Klankschaal Sessie

Een klankschaal sessie wordt meestal in een groep gegeven. Het is een moment voor jezelf, waarbij je alleen hoeft te ontspannen, met je ogen dicht laat je de prachtige en helende klanken door je heenkomen. Makkelijk zittende kleding is ook prettig om je volledig te kunnen ontspannen.
Door het aanslaan van de klankschaal en de gong komen tonen je fysieke, emotionele lichaam binnen en werken diep door. De trillingen komen als het ware door je energieveld, waardoor je helemaal tot rust komt en blokkades zowel lichamelijk als emotioneel kunnen worden opgeheven. Je ervaart het terugkomen in jezelf.

Sita brengt het geluid van Azië bij je thuis
De klankschaal massages en sessies worden bij jou op een gewenste locatie gegeven. Je hoef dan niet de deur uit. De klankschalen komen dus naar je toe, zodat je daarna kunt ontspannen in je eigen energie en omgeving. In overleg kan er een ruimte beschikbaar worden gesteld.

Tip: Je kunt ook een klankschaal massage cadeau geven.

Kosten

Klankschaal Massage met klankschalen
75 minuten, inclusief voor en nagesprek
65 euro

Klankschaal Massage met gong en klankschalen
90 minuten, inclusief voor en na gesprek
75 euro

Klankschaal Sessie
60 minuten
20 euro per persoon (vanaf 6 deelnemers)
Op locatie: 15 euro per persoon

Voorwaarden: Kosteloos afmelden kan tot 24 uur van tevoren.
Bij afmelden korter dan 24 uur van tevoren wordt 80% van de kosten in rekening gebracht. Bij meer als 20 km worden er ook reiskosten in rekening gebracht.

Ben je geïnteresseerd?